Dags att tävla igen!

Det har varit lite tyst här ett tag nu och ni kanske undrar vart jag har hållit hus. Framför allt för att varför jag inte har tävlat sedan i april.

Jag hade stora planer över sommaren, en bra planering. Formen var fin och jag såg verkligen framemot säsongen men framför allt att få visa upp mig på hemmaplan, i Stockholm, som var ett av mina stora mål för i år.
Men om inte kroppen är med då går det inte. Jag blev sjuk, halsfluss och öroninflammation, två veckor innan EM i Lissabon, som var i slutet av maj. Stressad som jag blev satte jag säkert igång alldeles för tidigt med träningen. Det gjorde att jag inte var helt 100 när jag väl var i Lissabon.

EM blev en DNF, stor besvikelse över min prestation och beslutet att bryta. Men också mitt destruktiva beteende.

Två dagar senare fick jag rejält bakslag, ont som f*n i halsen igen. Doktorn sa att den här gången är det ett virus, gå hem och ha tålamod. Det blev inte i närheten av bättre, sex dagar senare ringde jag vårdcentralen där dom ungefär sa ”och vad ska vi göra åt det?! Om doktorn sa att det är ett virus får du ha tålamod”. Saken var den att jag hade ingen hosta eller snuva. Det var enbart halsen som gjorde fruktansvärt ont, dessutom hade jag en puls som var 30 pulsslag högre än normalt. Men de ville de inte lyssna på.
En till dag gick och panik! Jag ringde sjukvårdsupplysningen och de skickade mig till Jourcentralen i Linköping, där fick jag min andra kur penicillin. Äntligen började jag se ett ljus i tunneln och det halsonda börja släppa. Men de tog ytligare en vecka innan jag var helt ok.

Min form när jag väl satte igång igen var ett skämt… Det tog enormt mycket mentalt. En kropp där jag alltid litar på till 110 % var inte alls detsamma. Att gå från min livs bästa form till..bajs..var jobbigt.
Jag orkade ingenting, pulsen var sinnessjuk hög och blev lätt väldigt trött och orkeslös. Fan, säsongen rullade på i en väldans fart och jag kände att jag inte hängde med.
Det blev en DNS i Stockholm.

 Jag kämpade i alla fall på och försökte inte tänka så mycket på farter utan gick mer på känsla. Tänka positivt och långsiktigt, det gick vissa dagar, andra med mer uppgivenhet.
Efter några veckor kämpande började jag sakta men säkert se en förbättring, jag såg resultat på träningen och äntligen började saker och ting gå åt rätt håll.
Sju veckor senare och jag är tillbaka, jag har kunnat träna på bra i fyra veckor och känner mig starkare och starkare.

När väl bubblan spricker börjar huvudet spinna på massa onödiga saker. Det positiva i det hela är att jag har kommit fram till en del saker, saker som jag har lagt lite åt sidan. Som man under sin lilla bubbla rycker på axlarna åt. Det är bra, det är så det ska vara. Men jag, som ser långsiktigt med mitt idrottande vill ju kunna hålla på ett tag till, så klart!

Vi (Jag och Micke Sahlberg) har kommit fram till att det levnadssätt som vi lever nu är inte hållbart i längden.
En viktig sak som jag känner är att jag behöver en trygg bas, det har jag inte idag. Utan jag knåpar ihop träningen på det bästa sätt där jag befinner mig. Dock har vi det väldigt bra ordnat när vi varit på Nya Zeeland och Sydafrika. Men så fort vi kommer ”hem” till Sverige så vet vi knappt vart vi ska befinna oss. Vi har heller inte råd att ha något i Sverige eftersom allt är så dyrt här, så det blir svårt att hyra något.
Det är tack vare vänner och familj som har gjort detta möjligt, att vi har kunnat bo där under vissa perioder. Men det sliter också på relationer, när man blir ”för nära”.
Samtidigt slåss man med paniken hur vi ska vi få ihop det ekonomiskt nästa månad. Det är en underliggande stress som varit där nu i två års tid.

Som ni hör behöver jag fixa dessa saker om jag ska fortsätta med mitt idrottande.
Och det börjar ordna upp sig och nu har vi till 80 % en lösning på framtiden.
Det känns skönt och jag kan äntligen grotta ner mig i träningen igen och hitta fokusen.

Och snart är det äntligen (!) dags att ställa sig på startlinjen igen, nästa lördag kör jag Europa Cupen i Malmö. Något jag verkligen sett framemot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s