WTS Cape Town

IMG_0749

Foto: Johan Badenhorst (insta:Badiejb)

Nu är jag hemma igen, i Sverige. Jag har hunnit varva ner, landat och samlat alla tankar kring de senaste tävlingarna men framför allt tävlingen i Cape Town.

Jag är otroligt nöjd med de resultat jag gjort hittills på säsongen och WTS Cape Town måste nog varit mitt livs bästa lopp. Där sprang jag in som nummer 20 och 69 sekunder från vinnaren, Non Stanford. Jag var dessutom bara 25 sekunder från topp 10. Ja, som ni förstår är det extremt tajt i toppen men också framförallt på den här nivån.

WTS = World triathlon Serie = VM, är 8-9 deltävlingar med avslutande final. Här tävlar de bästa tjejerna och killarna. Det märks och här måste du vara stark i samtliga grenar.

Min styrka är cyklingen och det är mycket tack vare den jag placerar mig som jag har gjort. Jag är medelmåtta på att springa på den här nivån och i Cape Town fick jag verkligen ut ALLT, det räckte till en tjugonde plats. Jag kunde pressa till det maximala trots lungorna och hjärtat skrek men benen löd och tuggade på. Det är en grym känsla.
Resultat hittar du här.
Jag vet att jag har mer att ge i löpningen men det gäller att man har tålamod och kontinuitet. Förra året tyckte jag att jag stod stilla i löp, nästa blivit lite sämre. Däremot tog jag enorma kliv i simningen. I år har jag tagit ett till stort kliv i simningen men känner dessutom att löpningen har släppt igen! Som sagt, det gäller att ha tålamod. Det är triathlon jag håller på med och tre grenar som ska sitta. Inte alltid helt lätt.

Idag är jag rankad 40 i WTS-rankingen. Men det ändras hela tiden och det gäller att man är med och tävlar och viktigaste av allt, att man presterar.

Tyvärr missar jag Yokohama som är nästa WTS-lopp men kommer köra resterande tävlingar, Leeds, Stockholm, Hamburg, Edmonton och finalen i Cozumel. Men så klart det förutsätter att jag gör resultat så jag kommer in på samtliga tävlingar.

Helt ärligt är det en mäktig känsla att få vara med i den här ”cirkusen” och få tävla på den här nivån. Ett mål har uppfyllts och nu måste jag fundera ut vad det innebär och vad jag kan prestera på den här nivån. Det är inte alltid helt lätt och jag ser att detta år är till för att lära mig.

Nu har det gått lite över två veckor sedan jag tävlade i Cape Town och kom tillbaka till Sverige. Var rätt trött efter alla resor runt jorden, långa flyg, dålig mat och sömn, plus att man ska prestera på topp. Jag behövde vila och säsongen är lång för att ligga på topp hela tiden. Första veckan hemma gjorde jag princip ingenting, sov mest. Verkligen jätteskönt! Nu är jag igång igen och blickar mot nästa mål, EM i Lissabon om cirka 2.5 vecka. Ser verkligen framemot mot det.

IMG_0710

Stellenbosch – Foto Ludwig Fleetwood

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s