Gold Coast -> WTS-Premiär

Gold Coast var min första VM-serietävling och även min första Olympiska för i år. Det var skönt att ha två tävlingar i bagaget innan Gold Coast. Det är alltid lite ovant första tävlingen på väldigt länge men med två världscuper innan så kändes det liiiiiite mer tryggt.

Helt ärligt var jag väldigt osäker på om jag faktiskt var redo för WTS, dessutom på Olympisk distans.

Motståndet på den här nivån är så högt man kan komma, några misstag är inte tillåtet. Varje sekund kan betyda några placeringar bättre eller i värsta fall sämre. På den här nivån finns det ingen som är ”dålig” på något, utan alla håller en hög standard i varje gren. Dessutom är det OS-år och sista chansen att samla ihop poäng till Olympiaden, så att man har säkrat sin plats. Efter Yokohama som går mitten av maj ska startlistan vara klar.

Det är en otrolig fajt med både glädje, frustration och mycket tårar…

Med facit i handen gjorde jag ett bra lopp och jag är otroligt nöjd. Jag placera mig som nummer 30 av 67 startande. Jag slog mitt startnummer rätt bra då jag hade nummer 65.
Här kan ni se resultaten.

Facebook-20160416-075342 gold coast

📷 Nathan Robertson

Det var en varm dag, vilket det alltid är i Gold Coast. Ni som varit där vet vilken värme jag pratar om.. Tur är, är man lite van då det var runt 35-42 grader i Sydafrika.. men i Australien är det en annan typ av värme, det är fuktigt som attan. Vilket gör att man lätt kan förlorar mycket vätska. Det var många som hade tufft där ute..

Jag kände av värmen men kände mig ändå stark under hela loppet. Väggen kom när jag gick innan för dörren till lägenheten jag lånat.

Eftersom jag hade startnummer 65 så var jag en av de sista som fick bestämma plats på pontonen och oftast blir det skitplatserna. Jag hamna i mitten och alla dåliga tankar flög i mitt huvud, mitten = slagsmål och svårare chans att få komma in i simningen. Dessutom hade jag två riktigt jobbiga simningar bakom mig. Mooloolaba och New Plymouth var 750m överlevnad av att försöka hålla sig ovanför vattenytan.

Startskottet gick av och det kom aldrig nått slagsmål. Det visade sig att jag var där det precis delade sig, jag drog till höger och tjejen på min vänstra sida drog till vänster. Hade en väldigt ”behaglig” simning och kunde simma på utan några störningar. Underbart!

Facebook-20160416-075526

📷 Wybrand du Toit

Kom upp ur vattnet cirka 10-15 sekunder efter andra klungan. Cyklingen som min starkaste gren, plus att jag hade stark tjejer runtomkring mig så jobba vi oss snabbt upp till andra klungan. Perfekt och lite drömläge för mig. Banan var mer teknisk än jag anade och i en större klunga gjorde det lite knepigare, svårt att jobba sig upp i ledet. Helt ärligt har jag lite respekt för tjejerna jag satt med och visste att det skulle bli en tuff löpning. Jag behövde allt krut! Det fick jag i lärdom av från New Plymouth där jag gjorde 90 % av jobbet på cykeln.
Fick en liten high-five av Lisa som satt i samma klunga och hörde om mina benen var bra. Det trodde jag och frågade tillbaka men visste redan svaret. Hon borde inte ligga här i mitten/slutet med mig utan där framme och jaga första klungan. Något var fel och tyvärr bröt hon på löpningen. Magen var inte i balans, något hon troligtvis har ätit.

IMG_0700

📷 Wybrand du Toit

Fick tyvärr en ganska dålig växling och kom ut bland dom sista på löpet. Försökte hitta rytmen och kom snabbt in i den. Många rusar iväg väldigt fort och fick stora avstånd men med tiden kom jag ifatt några och plockade placeringar. Om man kollar resultaten kommer det in tjejer princip var tionde – tjugonde sekund. Det är så tajt! Därför är det viktigt att hela springa så fort man kan, det kan löna sig med placeringar.

IMG_0684

📷 Wybrand du Toit

Två dagar efter loppet tog jag allt jag äger (typ) och flög tillbaka till Sydafrika, Stellenbosch, där jag är just nu. Här mötte jag upp Ludwig som är kvar. Jag (vi, Ludde tävlar också! Och Lisa så klart!) har en tävling kvar innan vi beger oss hemåt.

Nästa söndag 24/4 är det nämligen WTS Cape Town, en sprint! Kul 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s